Hideg Szabolcs

Igazságügyi szakértő

2030 Érd, Radnai u. 19.

Telefon: 06-30-352-9747

e-mail: info@igszakerto.hu


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Ingatlan igazságügyi szakértő

 

Mikor érdemes igénybe venni ingatlan (ingatlanforgalmi, ingatlan-értékbecslő) igazságügyi szakértő segítségét?

Az ember életében alapvető fontosságú a lakás, lakhatás minősége, illetve a tulajdonában lévő ingatlan (lakó- és egyéb) mint vagyontárgy értéktartása.

Jórészt elkerülhetőek az utólagos kellemetlen meglepetések, amennyiben a reménybeli ingatlanvásárló időben kéri ingatlanforgalmi igazságügyi szakértő segítségét.

A szakértő segít a kiválasztott telek-, ház- illetve egyéb rendeltetésű ingatlan környezetének felmérésében, a látottak alapján elmondja az általa észlelt értéknövelő és -csökkentő tényezőket, előrejelzést ad az ingatlanérték jövőbeni várható relatív változásaira.

Az igazságügyi ingatlanszakértő fent leírt szolgáltatása helyszíni szemle keretében történő szóbeli tanácsadás.

Írásba foglalt ingatlanforgalmi igazságügyi szakértői vélemény rendszerint akkor készül, ha az ingatlanérték meghatározására hivatalos indokból van szükség.

Ingatlan (értékbecslő) igazságügyi szakértő által készített értékmeghatározás -  értékbecslés - készülhet például értékesítési szándék esetén irányár illetve minimális értékesítési ár megállapításához, vállalkozás esetén apportérték meghatározásához, európai uniós és állami pályázati támogatás igénylése esetén jelzálog alapításra felajánlott ingatlan fedezeti értékének megadásához, stb.

Külső tényezők hatására az ingatlan értékében értékcsökkenés következhet be - például a szomszédos telekingatlan beépítése folytán elveszik a panoráma - ebben az esetben az ingatlan tulajdonosának konkrét követelése egy tényszerű ingatlanforgalmi igazságügyi szakértői vélemény megállapításain alapul.

A fent felsoroltak csak a legsűrűbben előforduló példák, természetesen ezeken kívül egyéb, ingatlanforgalmi igazságügyi szakértő közreműködését igénylő esetek is felmerülhetnek.

 


Hideg Szabolcs igazságügyi szakértő

2030 Érd, Radnai u. 19.

Telefon: 06-30-352-9747

e-mail: info@igszakerto.hu